Ігор Артюшенко відзвітував про візит в прикордонний район області

Чисельність населення України на вільних територіях 31,5 мільйона

28/03/2024 AA 0

Міністерство соціальної політики презентувало Стратегію демографічного розвитку України на період до 2040 року. Вона на меті забезпечити довгострокове відтворення населення України, зокрема, в умовах війни, епідемії, бідності, […]

Народні депутати України провели прес-конференцію, на якій підбили підсумки проведення депутатських канікул в областях, які суходолом і морем межують з державою-агресором. Про результати свого візиту до прикордонного району Запорізького регіону розповів голова Запорізької територіальної організації партії «Солідарність» – Блок Петра Порошенка», народний депутат Ігор Артюшенко.

Парламентар зазначив, що народні обранці мали дві основні мети – подивитися на ситуацію на місцях та виказати моральну підтримку працівникам Прикордонної служби.– Відчуття неоднозначні, – з одного боку, якщо аналізувати порівняно з 2015-м роком, чи, навіть, 16-м, саме по Запорізькій області, по місту Бердянську, де був я і два моїх колеги – Олександр Пономарьов і Сергій Валентиров,  – якісно відрізняється забезпечення прикордонників. За цей час відбулося відновлення і Прикордонної служби, і Збройних сил України. Чому кажу «відновлення» – бо зрозуміло, що до того досить довгий час все навмисне, на мою думку і глибоке переконання, розвалювалось. Якісні зміни і в забезпеченні, і в техніці, – це дуже позитивно, з іншого боку – багато чого ще не є вирішеним, багато в чому потрібне додаткове фінансування.

Є проблема як в Маріуполі, так і в Бердянську – це щодо тих кораблів і наших військових, котрі зайняли патріотичну позицію, вивели принаймні ту, що змогли, частину флоту з Криму, так само кілька кораблів знаходиться в Бердянську на причалі, але так само невирішене питання передачі цього причалу, через це неможливе нормальне функціонування Прикордонної служби, бо в них є можливості розбудувати, забезпечити гідне охоплення території, але через те, що не вирішений цей суто майновий момент, ситуація фактично заморожена, – зазначив депутат.

Ігор Артюшенко зауважив, що питання передачі причалу має бути вирішене Фондом держмайна та депутатами Верховної Ради.

Він також відзначив проблему – інформаційний вплив з боку країни-агресора. На кордоні створюються штучні ситуації, які стають картинкою для російського телебачення.

– Були ми на одному з командних пунктів у місті Бердянськ, де камери встановлені на пункті пропуску з України, і пункті пропуску, який тимчасово контролюється країною-агресором в Криму. Так що робить агресор – навмисно пропускає через свою територію одну-дві машини за кілька годин, за цей момент з української території вибудовується велика черга, – знаєте, ворогів не потрібно, існують і серед нас манкурти, які відзнімають це відео, – і по раша-тв йдуть репортажі про те, що тисячі українців не можуть виїхати з України, а дуже хочуть, про те, що не працює держава, не працює митний контроль, через те, що людям там годинами треба стояти в черзі, а насправді ці три машини з російського боку годинами стоять, щоб просто з української сторони створити чергу, з якої потім робити оці фейкові інформаційні атаки, доводячи як все погано в Україні, – сказав він.

Парламентар підкреслив, що незважаючи на позитивні зміни, яких вдалося досягти за три з половиною роки, варто зберігати пильність, адже терористична загроза залишається.

– Запоріжжя залишається в розумінні агресора як така собі частина чи то «Новоросії», чи то «Малоросії», що доводить те, що російський агресор не зупиняв і не збирається зупиняти планів і, на жаль, на ті території, які по праву належать Україні, тому я переконаний, що і політики, і все суспільство в цих питаннях має бути об’єднаним, якщо необхідна підтримка прикордонникам, треба голосувати за зміни до бюджету для додаткового фінансування, треба вибудовувати більш жорстку інформаційну політику, треба доносити українські новини, і протидіяти надуманим фейкам, які продукуються країною-агресором, – резюмував Ігор Артюшенко.

http://www.artyushenko.com.ua/igor-artyushenko-vidzvituvav-pro-vizyt-v-prykordonnyj-rajon-oblasti/

MIXADV

цікаве

Be the first to comment

Leave a Reply