Президент: Новий Кабмін піде у відставку, якщо не знизить тарифи

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Президент Володимир Зеленський заявив, що новий Кабінет міністрів повинен розробити систему зниження комунальних послуг. Інакше уряд буде розпущено. Про це він розповів в інтерв’ю телеканалу «1+1».

«Якщо моделі зменшення вартості комуналки не буде, будемо прощатися з урядом. Усе що зможуть, вони зроблять. Питання не в тому, якою є ціна комуналки, питання в тому, який відсоток від того, що отримує людина — пенсії чи зарплати, вона сплачує за комуналку. Це ж питання. І таку структурну проблему, таке структурне завдання ставиться новому уряду. Дивись, комуналка може бути такою ж — ринкові ціни тощо, тоді збільшуємо пенсії, збільшуємо субсидії, збільшуємо заробітну плату. Тобто ми говоримо про відсоток. Не може людина 50, 60, 70, 80 чи 90% від тієї суми, яку вона отримує, сплачувати за комуналку», — зазначив він.

Схожа ситуація, стверджує Зеленський, спостерігається і з кредитами для населення.

«Така сама історія готується з приводу кредитування. Готують, щоб послабити цей відсоток, щоб відсоток був зменшений. Готують формат, щоб у 2020 році в людей була можливість купувати ті чи інші речі, нерухомість чи землю. Купувати за інший відсоток, тому що я розумію, що таке 17—18%. Просто неможливо сплачувати такий кредит», — підкреслив він.

Нагадаємо, Володимир Зеленський вважає своїм головним досягненням на посаді президента України те, що він «не втратив обличчя».

MIXADV

цікаве