Інформаційна атака спецслужб РФ на СБУ набирає обертів

Отже, як і очікувалося, многоходовочка окупантів щодо вбивства Захарченка і звинувачення в цьому СБУ, отримала свій розвиток.

Так, якесь утворення, що іменує себе “прес-службою МВС ДНР” повідомило, що їм відомо, хто із співробітників СБУ вбив Олександра Захарченко і, що ці люди (особисто я імен називати не стану) працюють в п’ятому департаменті контррозвідки СБУ і другому відділі п’ятого управління департаменту контррозвідки СБУ. Особливо акцентую увагу на витримку про те, що терористичне “міністерство” зазначає, що дані структури функціонують під управлінням ЦРУ США.

Що ж, особисто для мене немає нічого дивного в цьому повідомленні. Воно очікувано було і вельми прогнозовано. Тим більше що деякий час тому я писав про те, звідки про інформацію про СБУ ростуть ноги і з якою метою поширюється даний фейк.

Нагадаю, що 21 червня в статті ” Як французькі військові злочинці на пенсії вислужуються перед Кремлем ” я описував те, як ветеран французьких силових структур Поль Баррільо звинуватив в усуненні Олександра Захарченко українських силовиків. Причому його безпідставні звинувачення, російська пропаганда і сепаратистські ЗМІ подавали як думка французької розвідки. Хоча Поль Баррільо на сьогоднішній день не має ніякого відношення до французької розвідки. Крім того, даний фейк російські реанімували з минулого давши йому друге життя в новій грі.

Більш того, варто відзначити, що останнє десятиліття Поль Баррільо буквально не виходить із залів судів. Адже його звинувачують то у військових злочинах і участі в геноциді в Руанді, то у відмиванні грошей через ігрові клуби, то за надання послуг кримінальним авторитетам і злочинним групам, які займаються викраденнями і вбивствами і так далі. А тому, говорити про достовірність цього джерела, для таких гучних заяв, було тільки собі на шкоду.

Проте, можна сміливо говорити про те, що Поль Баррільо, з урахуванням розвитку подій, незабаром відвідає так зване “ДНР”, де і зробить відповідне “гучне” заяву. Можливо, з урахуванням перспективи подальших судових тяжб, він там же отримає так зване “громадянство” ДНР “і залишиться жити в лепрозорії до кінця днів своїх на постійному утриманні від Кремля. З урахуванням же того, що зі здоров’ям у нього зовсім погано – це не особливо серйозна по тривалості буде трата для окупантів. але якщо дідок виявиться живучий, але далі марний, то його відправлять на той світ, знову ж таки з посиланням в епітафії на множинні проблеми зі здоров’ям.

Але, ще до того як російські реанімували голос цього неблагочестиві француза, утрамбовку плацдарму під дану тему справив Віктор Медведчук , відразу після замикання своєї персони на підпорядкування тріо Бесіда-Козак-Бабич, який дав інтерв’ю ВВС, в якому прямим текстом сказав, що обмін полоненими припинився після смерті Захарченко. Під цим прямим текстом переховувався підтекст, а саме – в зупинці обміну полоненими винна СБУ.

Що цікаво, до Медведчука тему в даному забарвленні піднімало так зване “МГБ ДНР”.

Таким чином, розігрується наступна многоходовочка. Спочатку “МГБ ДНР” вкідивает фейк про причетність СБУ до усунення Захарченко, потім Медведчук натякає на те, хто винен у припиненні обміну полоненими. Ну, а після – якийсь французький розвідник, а на ділі військовий злочинець і кримінальник, що мало кого з аудиторії поглинає фейки особливо цікавить, звинувачує в ліквідації Захрченко все ту ж СБУ. І буквально через кілька днів, смітник іменована “прес-службою МВС ДНР” робить ще один вкидання, вторящий бреду попередніх.

Таким чином, ми можемо спостерігати за проведеної комплексно і, по суті, на міжнародному рівні, інформаційною компанією. Причому, це ще навіть не апогей уявлення. Наступний можливий акт – явища Баррільо масам в “ДНР”.

І саме до цього слід особливо підготуватися, адже наші тугодумні ЗМІ, ласі на різного роду другосортні і протухлі сенсації, впевнений, зроблять ще ту ведмежу послугу, коли почнеться цей самий апогей.

Олександр Коваленко

MIXADV

цікаве