Клюєв не йде на вибори: ЦВК відмовилася реєструвати

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

Центральна виборча комісія відмовилася реєструвати Андрія Клюєва кандидатом у нардепи на  позачергових парламентських виборах.

Про відповідне рішення у ЦВК повідомили 23 червня за підсумком засідання комісії.

“Відмовлено у реєстрації кандидата у народні депутати України Клюєва А.П.,  висунутого Ліберальною партією України в одномандатному виборчому окрузі № 46 (Донецька обл. – ред.)”, – йдеться у повідомленні.

Рішенням ЦВК також було відмовлено у реєстрації ще 17 кандидатам у нардепи, висунутих у порядку самовисування в ОВО, зокрема діючим нардепам – позафракційним Володимиру Парасюку (висувався на окрузі №122) та Аркадію Корнацькому (ОВО №132), а також кандидатам у народні депутати України, включених до виборчого списку партії “Союз Лівих Сил” у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.

Як повідомляє ОПОРА, ЦВК відмовила Андрію Клюєву у реєстрації у зв’язку з тим, що він не проживав на території України протягом останніх 5 років, з 2014 року.

“У той же час представник “Ліберальної партії” в ході засідання ЦВК заявив, що останні 5 років Клюєв проживає у місті Донецьк, а Донецьк – це українська територія. Тому, за його словами, немає підстави відмовляти Клюєву у реєстрації кандидатом”, – повідомляє ОПОРА.

Відмову у реєстрації Парасюку і Корнацькому ЦВК мотивувала “невідповідністю поданих документів вимогам законодавства”.

За даними ЦВК, станом на 23 червня в одномандатних виборчих округах зареєстровано 1 593 кандидатів у народні депутати України, серед яких  1 319 балотуються у порядку самовисування, 274 – від політичних партій, та у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі – 1 743 кандидатів,включених до виборчих списків 12 політичних партій.

MIXADV

цікаве