Перепрошити українців. Медіа-бліцкриг Кремля: як це буде

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Хочу поговорити про головну, на мій погляд, зараз для України політичної темі. Ні, це не вибори. Це прискорена окупація українського телеефіру Росією. Окупація, яка через дуже короткий час, за задумом Кремля, повинна стати практично 100-відсоткової. А потім, коли всі частини гібридних військ в Україні будуть розставлені по позиціях, Кремль на всю міць запустить програму перепрошивки свідомості більшості наших громадян.

Очевидно, що повномасштабне військове вторгнення зараз для Путіна – це варіант “Б”. В роботі варіант “А” – анексія українського новинного телеефіру. І якщо хтось думає, що відведення в проросійський медіапул ZiKа це “ааа, кінець!”, То я можу заспокоїти. Це лише початок. Початок нового, стрімкого і потужного етапу російського наступу. На черзі – скупка інших загальнонаціональних телевізійних брендів.

Називаються вже “Прямий” і навіть “5 канал”. А, за моїми даними, в т.ч. з кіл близьких до нового президента, Кремль націлився ще на три загальнонаціональні канали з пулу одного відомого (своєї безпринципністю) медіа-олігарха. Який в разі вдалої оборудки отримає не тільки пряму оплату за телеканали, а й бонуси у вигляді розширення торгівлі своєю продукцією з Росією.

Тотальний захоплення українських електронних ЗМІ бачиться багатьом як сюрреалістичний сон. Мовляв, хіба це можливо? Але насправді це майже реальність, а скоро і без “майже”.За моїми оцінками, в разі успіху путінського бліцкригу в інтересах Росії будуть цілодобово мовитиме в цілому 9-12 “українських” телеканалів. Якщо порівняти те, що відбувається в медіа з ситуацією на реальному фронті – це все одно, що відвести від кордонів з РФ майже всю українську армію і подивитися, що буде.

А буде – окупація, яка протягом декількох років, якщо їй дуже активно не протидіяти, зміниться з медійної на реальну. Сподіваюся, в здатності Кремля управляти десятками мільйонів телеглядачів, їх свідомістю і політичними симпатіями, ні у кого тут сумнівів немає.

Положення настільки критичний, переломний, що питання “хто винен?” вже не має практичного значення. Головне питання – “що робити?”.

Його повинні собі терміново поставити, незважаючи на поточну передвиборчу метушню, і нинішні / майбутні проукраїнські депутати, і президентська гілка влади. Заклик генпродюсера “1 + 1” Олександра Ткаченка до бойкоту проросійських ЗМІ, який я повністю підтримую, на жаль, вже не врятує. Час на це упущено ще минулою владою. Зараз потрібні рішучі і комплексні заходи у відповідь. Потрібно шукати і знаходити будь-які законні способи не дати російським захопити наш телеефір. І не боятися їх застосовувати, показати Кремлю політичні “яйця”.

Оскільки ставка для нас вкрай висока. Тому що у нас, незалежно від внутрішніх політичних симпатій, якщо ми патріоти України, вибір простий: батьківщина – або смерть. Я б просив усіх дійових осіб української політики це усвідомити. Така “вбивча” дилема – НЕ пафос, а факт, від якого, якщо дивитися на життя реально, не відвернути. А якщо ми спробуємо це зробити, то майбутнє вдарить бумерангом в десять разів важче.

Якщо Росія переможе у медійній війні, то про кривду в результаті ні Зеленського, ні Ткаченко, ні Вакарчука, ні мене, ні всіх, хто читає цю замітку і вважає Україну гідною того, щоб жити.

Детальніше про російському медіа-бліцкригу – в свіжому ролику на моєму каналі в YouTube .

Айдер Муждабаєв

# хроніканеоголошеногореванш

MIXADV

цікаве