«Нeхaй заробітчани поділяться заробленим»: Депутати приготували “СЮРПРИЗ” для трудових мігрантів

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

Група нардепів на чолі з Оксаною Білозір, кумою президента Петра Порошенка, зареєструвала законопроект з приводу численних українців, які постійно працюють за кордоном.

Документом передбачено створення картки українського мігранта, а також особливого Фонду добробуту українських мігрантів, які буде існувати за рахунок сплати ними регулярних внесків, пише Главред.

Нардепи пропонують з цих грошей платити компенсації українцям, які втратили роботу за кордоном; надавати одноразову матеріальну допомогу мігрантам і членам їх сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах через хворобу або з інших причин; фінансувати і організацію повернення мігрантів з сім’ями в Україні при форс-мажорних ситуаціях; видавати кредитів на здобуття освіти; кредитувати мігрантів і членів їх сімей для вирішення житлового питання; надавати кредити для початку або розвитку власного бізнесу.

Крім того, депутати пропонують створити центральний орган виконавчої влади, який займеться держполітикою в сфері зовнішньої трудової міграції.

«Діяльність центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зовнішньої трудової міграції, спрямовується і координується Міністром – керівником центрального органу виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері праці та соціальної політики», – йдеться в пояснювальній записці.

Фінансувати роботу такого органу, знову ж таки, пропонується за рахунок коштів Фонду добробуту українських мігрантів.

Джерело

MIXADV

цікаве