Райкович не вступив до партії Кернеса, а лише був ініціатором її створення?

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Міський голова Кропивницького розповів, що робив у Харкові на з’їзді Кернеса-Труханова прес-службі міськради.

Чимало питань у представників політично активної місцевої громади викликала поява міського голови Кропивницького Андрія Райковича на з’їзді партії «Довіряй ділам» імені двох інших мерів, Харкова та Одеси, одіозних Геннадіїв – Кернеса та Труханова. Про це, зокрема, писали і місцеві видання.

З’ясувалося, що запрошували не зовсім на з’їзд. А на з’їзд все ж потрапив, та ще навіть у президію!

“Їздив, бо міський голова має якомога більше спілкуватись, переймати позитивного досвіду, знайомитись з життям різних міських громад, щоб кожне раціональне зерно застосувати в своїй роботі, – відзначив Андрій Райкович. – Мені повідомили, що запрошені мери з багатьох регіонів. Потім виявилося, що Кернес і Труханов організували з’їзд партії. Було цікаво послухати, про що говорять на цьому з’їзді, я розширив свій світогляд. І переконався в правильності тієї позиції, яку займаю я, як очільник міста, та міська рада: головне це господарювання. Політика – другорядне. В нашому регіоні ті політичні засади, які позиціонує партія «Довіряй ділам», не на часі, в нас інші виклики й інші потреби”.

На пряме питання, вступив чи не вступив у партію – інсинуації були різні, Андрій Райкович відповів однозначно заперечно.

“Я – Андрій Райкович, це мій бренд. І я його гордо несу, мені його батько з матір’ю дали. Я непричетний зараз до якихось політичних сил”.

Міський голова Кропивницького переконує, що у своїй роботі спирається на державницьку позицію, можливості й допомогу Кабміну.

“Це вектори моїх політичних поглядів. Я не можу бути опозиціонером, це негативно було б для громади”, – зазначив Андрій Райкович.

Очільник Кропивницького запевнив, що шукати собі будь-які преференції та політичні «криші» не збирається.

Мер Харкова, новообраний голова партії «Довіряй справам» Геннадій Кернес заявив, що його політична партія хоче бути в коаліції з «новою владою».

«Якщо ми не чужі для нової влади – а ми збираємося тільки допомагати новій владі – ми, напевно, звичайно, хочемо бути в коаліції», – цитує Кернеса агентство «Інтерфакс-Україна».

2 червня в Харкові відбувся з’їзд партії «Довіряй справам». Кернес був обраний головою, мер Одеси Геннадій Труханов – співголовою політичної сили.

Серед інших ініціаторів створення партії та учасників з’їзду є міські голови Ужгорода, Кропивницького, Чугуєва, Бахмута та інших міст.

Але міський голова Кропивницького “ініціювавши створення” нової партії, яка має намір “підтримати “нову владу” чомусь від неї відхрещується… Все надто тонко чи товсто, і дуже дуже скадно. Мер Кропивницького якийсь непослідовний і не зрозуміло на яку перспективу налаштований.

MIXADV

цікаве