Електроенергія в Чилі стала безкоштовна

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

 

 

Сонячна електростанція в Чилі. Фото: The Guardian

Електроенергія в Чилі вже 116 днів поспіль безкоштовна. Її ціна впала до нуля через надлишки виробництва.

У Чилі працюють потужні сонячні електростанції. Сонячних днів в цій країні багато, і станції виробляють велику кількість енергії.

Настільки велику, що дівати її нікуди. Тому споживачі отримують електроенергію безкоштовно, повідомляє портал Geektimes, передає Hromadske.ua.

Це не перший випадок в Чилі, у минулому році була аналогічна ситуація, коли ціни на енергію трималися на нульовій позначці 192 дні.

Місцеві жителі і власники енергоємних підприємств, звичайно, раді. Але у безкоштовній енергії є і негативна сторона.

Енергетичні компанії в Чилі належать приватному бізнесу, який зараз не отримує ні прибутку, ні доходу

Раніше виробничий бум в Чилі призвів до значного підвищення потреби країни в енергії. Приватний бізнес прийшов на допомогу: різні компанії побудували 29 сонячних ферм, і ще 15 заплановано.

Будівництво енергостанцій планувалося з розрахунком на продовження економічного зростання. Але зараз у всьому світі зростання економіки сповільнюється, а Чилі вже не потрібно стільки енергії, скільки виробляють станції.

За словами представників енергетичних компаній країни, ситуація з цінами стала майже неконтрольованою через занадто бурхливий розвиток альтернативної енергетики.

Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2016/06/06/elektroenergiya_v_chyli_stala_bezkoshtovna_705909

MIXADV

цікаве