Вода по 37,80, аудит та звільнення: в Кропивницькому обговорювали тарифи «Дніпро-Кіровоград»

Микола Княжицький: За крок до заборони діяльності РПЦ

28/03/2024 AA 0

Микола Княжицький, український журналіст, народний депутат України Фото: Олена Чернінька Знову обшуки та арешти з розкриттям чергової мережі агентів російських спецслужб в середовищі Української православної […]

Лунали пропозиції провести аудит обласного комунального-виробничого підприємства за останні роки, звільнити гендиректора та повернути водоканал обласного центра у власність громади міста.

 

Близько півсотні активістів та керівництво водогону обговорили проект постанови Національної комісії з регулювання енергетики «Про встановлення тарифу на 2019 рік» та необхідність встановлення тарифів на 2020 рік.

Фото - Depo.Кропивницький
Фото – Depo.Кропивницький

– На 2020 рік пропонується прогнозований тариф для розгляду Національною комісією в розмірі близько 37 гривень 80 копійок з ПДВ – водопостачання разом із водовідведенням, а на 2019 рік розглядається проект постанови Національної комісії про встановлення тарифу – вода разом із каналізацією з ПДВ – 28,68, – цитує видання директора ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Романа Ілика.

За версією підприємства, підвищення зумовлене інфляцією, зменшенням обсягів реалізації, необхідністю погашення кредиту Світового банку, зростанням зарплат, цін на реагенти, запчастини, послуги тощо.

– Запевняють, що вода однозначно відповідає санітарним нормам, – пише CBN. – Громадські активісти висловили незгоду з такою пропозицією. Люди обурені, що тариф підвищується по області пропорційно, не враховуючи, скільки коштує послуга для жителів різних територій, не беруться до уваги витрати води при поривах. Говорять – на підприємстві не оприлюднили детальні розрахунки і не обґрунтували потребу в підвищенні тарифу.

Запропоновані цифри – не остаточне рішення. Протокол про те, що обговорення відбулося із врахуванням думки кожного, відправлять на розгляд Нацкомісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і компослуг.

– У нас у Громадській раді є свої фахівці – є представники навіть економічних професій і економісти, які мають ступінь доктора економічних наук, тому ми будемо пропонувати, щоб це питання обговорити ще. Представники Громадської ради, депутатського корпусу, громадські активісти… Представники, ми вважаємо, все ж таки повинні бути обласної ради, – озвучив одну з думок голова Громадської ради при виконкомі міськради Кропивницького Леонід Лузан.

За інформацією Depo.Кропивницький, голова Кіровоградської обласної ради, якій підпорядкований комунальний водогін, Олександр Чорноіваненко не брав участь у громадському обговоренні тарифів через відрядження.

Попередньо, новий тариф на водопостачання та водовідведення можуть затвердити вже у липні.

Раніше повідомлялося, що вода для абонентів водогону «Дніпро-Кіровоград» має подорожчати на 60%.

 

MIXADV

цікаве