У Кропивницькому відсвяткувала золотий ювілей козацька гімназія (ФОТО)

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

 1 червня, відсвяткувала золотий ювілей  КЗ «Козацька гімназія Міської ради міста Кропивницького”. 100 років тому двері навчального закладу вперше відчинилися перед учнями.

На шкільному подвір’ї зібралися колишні випускники козацької гімназії (серед яких і нинішній депутат міської ради Дмитро Терзов), учні школи та їх батьки, вчителі, діти, працівники управління освіти, меценати.

До цієї знаменної дати навчальний заклад йшов довгою дорогою наполегливої праці багатьох поколінь досвідчених, творчих, талановитих педагогів. Школа відома своїми випускниками, власною історією та традиціями.

Відповідно, і дійство було досить масштабним. На святковому концерті виступали різноманітні ансамблі, а музичні виконавці радували публіку запальними піснями.

Привітати свою школу завітав  її випускник депутат міськради  Дмитро Терзов.

“Я від щирого серця вітаю вас з цією знаменною датою. Сьогодні ви всі ювіляри – і першокласники, і сивочолі випускники. Це незвичайний ювілей, а ювілей домівки поколінь. Все найголовніше в людині формується саме в школі. В цьому закладі завжди трудилися добрі і милосердні вчителі. Не має значення, які ми отримували оцінки, адже головну оцінку нам ставить життя. Для мене школа – це другий дім. Я щиро вдячний вчителям та однокласникам, що були поруч у шкільні роки. Я бажаю всім присутнім мирного неба над головою та процвітання в нашій країні,” – звернувся Дмитро Терзов.

Щирих привітань та побажань було дуже багато – і від випускників школи різних років, і від колишніх учнів, громадських активістів тощо.

Голова фракції ВО “Батьківщина” в міській раді Олександр Цертій також не залишився осторонь “золотого” ювілею козацької гімназії:

“Я щиро бажаю вашому навчальному закладу розвитку і процвітання. І зичу, щоб всі випускники цієї школи обов’язково стали успішними людьми. Успішними підприємцями, педагогами, лікарями, політиками, але для цього дорогі діти треба старанно працювати”, – зазначив Олександр Цертій.

Гості ще довго насолоджувалися концертною програмою, а колишні випускники школи були раді чудовій нагоді поспілкуватися між собою в атмосфері дитячої радості на фоні урочистостей.

Більше ФОТО:

 

 Серед гостей свята були не лише випускники та мешканці мікрорайону, але і народні депутати України Станіслав Березкін та Олександр Горбунов, шефи -козаки Бугогарардівської паланки Українського Козацтва.

MIXADV

цікаве