Наливайченко: «Конституційний Суд дискредитував себе двічі – схваленням диктатури та виправданням корупції»

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

Скасування покарання для чиновників за незаконне збагачення – спроба нинішньої влади на чолі з Порошенком уникнути справедливої відповідальності за корупцію. Так прокоментував рішення КС кандидат у президенти, лідер Руху “Справедливість” Валентин Наливайченко.

“Конституційний Суд України у нинішньому своєму вигляді, дискредитував себе двічі. Схваленням диктаторських повноважень Януковича та виправданням корупції оточення Порошенка”, – заявив він.

Наливайченко також нагадав, що у 2014-2015 рр.. очолюваною ним Службою Безпеки України було зібрано усі докази для оголошення підозри голові та суддям КС у зловживанні службовим становищем, проте генеральна прокуратура не дала законний хід цим справам.

“Тепер, принаймні, зрозуміло навіщо це було зроблено і за яку ціну корупціонери від нинішньої влади купили собі індульгенцію від КС. Якби тоді відбулося покарання злочинців та люстрація усіх сумнівних кадрів КС, сьогодні ми мали б зовсім інший суд та іншу політичну систему”, – переконаний політик.

“Українське суспільство скоріше відмовиться від Конституційного Суду, як дискредитованої та нелегітимної інституції, ніж від бажання жити за Справедливістю. Конституційний Суд України є першим кандидатом на люстрацію після зміни влади в країні”, – наголошує Наливайченко.

Як повідомлялося раніше, у червні 2015 року СБУ під керівництвом В.Наливайченко, у ході досудового розслідування було зібрано докази для оголошення підозри голові Конституційного суду України у вчинені злочину, передбаченого ч. 2 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем), що спричинило тяжкі наслідки. Зібрані докази було направлено до Генеральної прокуратури України.

https://www.pravda.com.ua/rus/news/2015/06/24/7072303/

MIXADV

цікаве