СПЕЦСЛУЖБИ РФ ВИКОРИСТОВУВАТИМУТЬ ПАРАФІЇ УПЦ МП У ПЕРЕДДЕНЬ ВИБОРІВ,- НАРДЕП

Микола Княжицький: За крок до заборони діяльності РПЦ

28/03/2024 AA 0

Микола Княжицький, український журналіст, народний депутат України Фото: Олена Чернінька Знову обшуки та арешти з розкриттям чергової мережі агентів російських спецслужб в середовищі Української православної […]

Російські спецслужби напередодні виборів використовуватимуть отриману автокефалію Православної Церкви України начебто для того, щоб захистити російські храми чи парафії.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK заявив народний депутат України (фракція «Батьківщини») Вадим Івченко.

«Будь-які вибори – це каталізатор, особливо каталізатор у країні, яка перебуває у стадії війни, як Україна з РФ. Це каталізатор будь-яких сил сторін для підриву цінностей, устроїв, державних установ», – зазначив Вадим Івченко, говорячи про перехід парафій з УПЦ МП до ПЦУ.

Нардеп переконаний, що спецслужби Росії у переддень виборів в Україні будуть працювати на українській території, працюватимуть із кандидатами, здійснюватимуть підкупи, будуть використовувати отриману Україною автокефалію Православної церкви начебто для того, щоб захистити російські церкви чи парафії.

Вадим Івченко зазначив, що такий каталізатор працюватиме до кінця виборів, допоки не визначиться переможець і стане зрозуміло, з ким працюватиме Україна та українці наступні п’ять років. Нардеп наголосив, що в нинішній ситуації на перешкоді тим речам, які пішли б на користь ворожим спецслужбам і країні-агресору, стане патріотизм українців.

Як наголосив ветеран полку «Азов» Сергій Коротких, поза сумнівом – Україні потрібна своя церква, проте з цього питання роблять елемент передвиборчої кампанії, щоби поляризувати суспільство: «У результаті ця поляризація може призвести до конфліктів, які абсолютно не потрібні країні».

Нагадаємо, в Запоріжжі співробітники СБУ затримали безпосереднього виконавця та його спільницю під час спроби підпалу споруди на території храму Запорізької єпархії УПЦ МП.

За інформацією голови СБУ Василя Грицака, так зване «МГБ ДНР» та їхні куратори планували атаки на два десятки релігійних об’єктів на території України.

 

 

MIXADV

цікаве