“Громадські активісти” пропонують перейменувати область на Центральноукраїнську, і Верховна Рада з Конституційним Судом їм до якось місця…

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Громадська рада при Кіровоградській ОДА підтримала ідею перейменування області не на Кропивницьку, а на Центральноукраїнську.

Kirovohrad in Ukraine claims hatched.svg
«Вважаємо, більш доцільна на даний момент для області назва Центральноукраїнська. Перш за все – це прив’язка до топоніміки. До того ж, це буде, певно, найбільш прийнятна назва для різних політичних таборів», – прокоментував свою позицію ініціатор ідеї, член громадської ради Микола Гречуха.

Громадська рада при ОДА розглянула кілька варіантів просування цієї ідеї. Одна з них – громадські обговорення. Але цей процес був би дуже довгим, а Верховна Рада вже в найближчий час може розглядати питання перейменування. Тому з проханням підтримати таку ідею і звернутись до нардепів-представників області у парламенті звернулись до голови ОДА Сергія Кузьменка.

Нагадаємо, 22 січня під час засідання Конституційного Суду України розглянули справу з перейменування Кіровоградської області на Кропивницьку.

Отака на Кропивниччині  “громадськість” … Чомусь не українська, а аж “центральноукраїнська”. Цікаво хто стоїть в ляльководах за їх спинами? Такі ж розумники Знайшлися ще в двох районах. Тут якось з приводу цього гвалту і руку Москви не видно, хоча вона є. Комусь здається, що за “певних обставин”, які в області очікує “певний контингент”, яку і назва міста не така, і чужинська московська церква дуже люба, і Кропивницький лише “пяний польський актор” і таке інше. Мета проста – побільше дискусій та хаосу!!! “Потім колись і комусь” простіше нібито стане міняти центральноукраїнську на центральномалоросійську…

Тож промосковське кодло під офіційною назвою “Громадські активісти” пропонують перейменувати область на Центральноукраїнську. А як же рішення Верховної Ради України та Конституційного Суду? Це що, вже ніщо? Хто дав наказ на організацію “галасу” і  “скільки за це заплачено”?

MIXADV

цікаве