ЦІЛИЙ ВАГОН! ОРЕНДУВАВ ОТЕЦЬ УПЦ МП, ЩОБ ПЕРЕВЕЗТИ ДО РОСІЇ КУПУ ГРОШЕЙ. АЛЕ ХЛОПЦІ З СБУ НЕ СПАЛИ

Священик орендував цілий вагон, щоб нелегально перевезти до Росії 65 тисяч доларів США. Його затримали на кордоні митники разом з СБУ.

Контрабандистом виявився колишній священик та чернець Кафедрального собору Святої Трійці у Луцьку, а нині іподиякон настоятеля Києво-Печерської лаври митрополита Павла – Серафим Никитюк.

Так, на Сумщині митники разом з працівниками Служби безпеки України затримали пасажира поїзду з великою сумою грошових коштів.

Цього разу правопорушником опинився пасажир вагону, орендованого Києво- Печерською Лаврою, який прямував у складі потягу «Київ — Москва». Про це повідомляє прес-служба ДФС у Сумській області.

Під час митного оформлення, священнику було запропоновано письмово задекларувати валюту, товари та предмети, які він переміщує з собою через митний кордон України.

Громадянин вніс до декларації дані про переміщення ручної поклажі та валюти в сумі лише 70 євро.
При подальшому митному контролі, а саме огляді валізи з особистими речами, без ознак приховування, виявлено грошові кошти, загорнуті в чорний пакунок.

Загальна сума переміщуваних коштів склала 65000 доларів США
Як повідомляє Релігійна правда, яка посилається на джерела в духовенстві УПЦ МП, іподиякон діяв нібито за вказівкою керівництва, гроші отримав у церковній лавці, аби доправити до Москви, в Патріархію. Хоча сам клірик стверджує: збирався закупити церковні товари.

Церковнослужителем УПЦ МП, якого митники разом з працівниками СБУ затримали за спробу нелегального провезення 65 тисяч доларів до Росії, виявився іподиякон настоятеля Києво-Печерської лаври митрополита Павла – Серафим Никитюк. Про це “Релігійній правді” стало відомо від джерела в духовенстві УПЦ МП.

На думку митрополита Луцького і Волинського Михаїла, придбання начиння, духовної літератури тощо за кордоном при добросусідських відносинах між народами не можна вважати чимось поганим.

Проте коли триває війна, а Російська Православна Церква духовно підтримує і керівництво країни-агресора, і опікується її воїнами, то таку співпрацю слід розцінювати не інакше як злочин проти українського народу, повідомляє прес-служба Волинської єпархії КП.

У повідомленні такоє зазначається, що теперішній намісник Києво-Печерської лаври владика Павло став священиком, а пізніше й ченцем у луцькому кафедральному соборі Святої Трійці (1988–1989 рр.).

Але якщо громада собору вже давно в Київському Патріархаті, то цей архієрей, натомість, не приховує проросійських поглядів.

Відповідно до Глави 2 «Інструкції про переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України», затвердженої постановою Правління НБУ від 27.05.2008 року №148, фізична особа має право ввозити на Україну та вивозити за її межі готівку в сумі, що не перевищує в еквіваленті 10000 євро, без письмового декларування до митного органу. Отже, своїми діями чоловік порушив встановлений порядок проходження митного контролю.

За даним фактом головним державним інспектором Сумської митниці ДФС складено протокол про порушення митних правил за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 472 Митного кодексу України.
Джерело

MIXADV

цікаве