Чому Кремль мовчить про те, що якби не США, фaшиcти стeрли б Рoсію з лиця Землі

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

У коментарях до одного з постів читач поставив мені питання – чи відомо мені, коли союзники відкрили Другий фронт?

Про це повідомляє  ekoinvest. 

Цілком можливо, що в новому підручнику вітчизняної історії ця версія стане основною і за сумніви в її достовірності загрожуватиме кримінальний термін як за спотворення історії, приниження великої ролі нашого народу в боротьбі проти фашизму та ін.

Насправді ж саме союзники врятували Радянський Союз від розгрому. І другий фронт (насправді – перший) англійці з французами відкрили 3 вересня 1939 року, оголосивши війну Німеччині. У той час, як СРСР виступав союзником Німеччини, поставляючи їй нафту, бавовну, зерно, бензин і інші стратегічні товари, необхідні для ведення війни. І разом з Німеччиною воював проти Польщі (незважаючи на Польсько-радянський договір про ненапад, що діяв до 31 грудня 1945 року). І підписував угоди про розподіл Європи, кокетливо звані пактом Молотова-Ріббентропа – насправді це, звичайно, пакт Сталіна-Гітлера.

Радянський винищувач американської зразка Р-39 «Аерокобра» (Airacobra), що поставлявся в СРСР за програмою ленд-лізу, в польоті. 48 з 59 збитих німецьких літаків Олександр Покришкін записав на свій бойовий рахунок, літаючи на «Аерокобра».

І незважаючи на швидкий розгром Франції, англійці не злякалися війни з Гітлером практично поодинці. «Ми підемо до кінця, ми будемо битися у Франції, ми будемо битися на морях і океанах, ми будемо битися зі зростаючою впевненістю і зростаючою силою в повітрі, ми будемо захищати наш острів, чого б це нам не коштувало, ми будемо битися на пляжах , ми будемо битися на місцях висадки, ми будемо битися в полях, на вулицях, ми будемо битися на пагорбах, ми ніколи не здамося ». І в одній тільки Битві за Британію (9 липня – 30 жовтень 1940 року) англійці знищили понад 1700 німецьких літаків. А в Битві за Атлантику, на які відтягалися колосальні ресурси рейху, союзники потопили понад 700 німецьких підводних човнів. Підводний флот був елітою Німеччини – для нього не шкодували нічого.

Радісні жителі Софії вітають радянських солдатів, що вступають до болгарської столиці на танках «Валентайн» (Valentine), що поставлялися в СРСР по ленд-лізу

І ще один фронт союзники відкрили 26 липня 1941 року заморозивши всі японські активи в Сполучених Штатах і встановивши ембарго на поставки нафти в Японію. Тим самим спровокувавши на війну Японію, лішівшуюся 95% всієї продукції, що поставляється в країну нафти. Цим вони врятували Радянський Союз від нападу японців на наш Далекий Схід. Що дозволило перекинути сибірські дивізії під Москву в найважчий для країни час.

Союзники не пустили німців до близькосхідної нафти, життєво необхідної для армії рейху. Під час Курської битви союзники висадилися на Сицилії і почали Італійську кампанію, не дозволивши Гітлеру перекинути резерви в Росію. І вже в 1943 році союзники змусили Італію вийти з війни.

Радянська бригада з випробувань літака «Харрікейн». Винищувачі цієї моделі поставлялися в СРСР по ленд-лізу.

Авіація союзників методично знищувала промисловість та інфраструктуру Німеччини, змушуючи її тримати величезний повітряний флот в Європі, а страх перед висадкою союзників сковував серйозні сухопутні сили.

З листопада 1941 року до год американської допомоги по ленд-лізу був підключений і Радянський Союз. Гарріман, інструктуючи делегацію від США, повторював: «Давати, давати і давати, не розраховуючи на повернення, ніяких думок про отримання чого-небудь натомість».

Радянські танкісти з танками М3А1 «Стюарт», в американських шоломофонах, з пістолетом-кулеметом Томпсон М1928А1 і кулеметом М1919А4. Американська техніка поставлялася по ленд-лізу повністю укомплектованою – з екіпіровкою і навіть стрілецькою зброєю для екіпажу.

Ми отримали допомоги на 11 мільярдів тих ще доларів. 18 тисяч літаків і понад 11 тисяч танків. 44 тисячі джипів. Жуков про допомогу союзників: «Отримали 350 тисяч автомашин, да яких машин! .. У нас не було вибухівки, пороху. Не було чим споряджати гвинтівкові патрони. Американці по-справжньому виручили нас із порохом, вибухівкою. А скільки вони нам гнали листової сталі. Хіба ми могли швидко налагодити виробництво танків, якби не американська допомога сталлю ».

На американських вантажівках ми возили нашу артилерію. Основним шасі для легендарних «Катюш» стали американські «Студебекери».

Радянський бронетранспортер-розвідник M3A1 Scout Car, що поставлявся по ленд-лізу, в бою на вулицях Відня, Австрія. Машина 1-го гвардійського механізованого корпусу 3-го Українського фронту.

Союзники затикали своїми поставками практично всі дірки радянської промисловості. Маленьке технічне відступ. Підстава танкової вежі являє собою величезний підшипник навколо якого знаходиться не менше величезна зубчасте колесо. Від діаметра цього підшипника безпосередньо залежить калібр гармати яке можна розмістити в башті. Так ось, у всьому Радянському Союзі було всього ДВА СТАНКА які дозволяли виготовляти погон вежі для гармати калібру восімдес’ят міліметрів і вище. Танк Т-34 отримав велику вежу з восьмідесятіпятімілліметровой гарматою тільки після отримання третього верстата. Ще ми від союзників отримали багато броньового прокату для виробництва танків.

Взагалі до січня сорок другого року від нашої промисловості залишилася рівно половина. Дуже сильно постраждало виробництво пороху і вибухових речовин. Від трьох заводів з випуску алюмінію залишився один – найменший на Уралі. Випуск алюмінію вимагає величезної кількість електрики. Тому заводи розташовувалися на Дніпрі і Волхові біля електростанцій. А потім туди прийшли німці. Наша країна за час війни справила 263 тисячі тонн алюмінію, а від союзників отримала 328 тисяч тонн. Тобто, як мінімум половина наших літаків були з американського і канадського алюмінію.

Радянському Військово-морському флоту по ленд-лізу було поставлено понад 500 бойових кораблів і катерів. У їх числі 28 фрегатів, 89 тральщиків, 78 великих мисливців за підводними човнами, 60 сторожових катерів, 166 торпедних катерів, а також 43 десантних судна.

Колона американських військових вантажівок, які здійснюють перевезення по ленд-лізу в СРСР, стоїть на дорозі в східному Ірані

Союзники поставили нам в півтора рази більше автомобілів, ніж ввесь Радянський Союз за роки війни. Ми не виробляли в воєнні роки свої локомотиви – американці поставили нам 1900 паровозів і 66 дизель-електровозів. Американці поставили нам в 10 разів більше вагонів, ніж ми зробили їх за воєнний час. Третина всієї вибухівки – це допомога союзників. Поставки подвоїли наше виробництво і кобальту і потроїли виробництво олова. Американська тушонка врятувала від голодної смерті сотні тисяч наших людей – ми отримали чотири з половиною МІЛЬЙОНИ тонн продовольства.

Рота американських танків м3с «Генерал Лі», що поставлялися в СРСР по ленд-лізу, висувається до переднього краю оборони радянської 6-ї гвардійської армії. Липень 1943 р

І все це ми отримали практично безкоштовно. За знищену під час боїв військову техніку США відшкодування не вимагали. Закон про ленд-ліз передбачав оплату тільки цивільних поставок: залізничного транспорту, електростанцій, пароплавів, вантажівок та іншого обладнання, що знаходився у країн-одержувачів станом на 2 вересня 1945 року.

Подписывайтесь на наш Телеграм-Канал!

Американці кілька разів зменшували вартість боргу – в результаті до 2006 року Росія погасила свої борги за ленд-ліз, частково сплативши 722 млн $, або близько 7%. При цьому сьогоднішній долар «легше» долара 1945 року приблизно о 11 раз via

MIXADV

цікаве