Наливайченко має два плани стратегічних дій для перезавантаження країни

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

Кандидат у президенти України Валентин Наливайченко переконаний, що змінити країну можна, лише знищивши корупцію і відновивши мир.

Про це він заявив під час прес-конференції в CBN сьогодні, 22 січня.

Моїми принциповими положеннями програми майбутнього Президента є ключові пріоритети національної безпеки, зовнішньої політики, економіки та соціального захисту.

У лідера Руху «Справедливість» є два плани стратегічних дій. Перший стосується відновлення економіки, яка передбачає лібералізацію малого бізнесу, максимальну доступність і здешевлення кредитів, заборону силовим органам втручатись у роботу підприємців, а також серйозна підтримка українських підприємств, наприклад, за рахунок оборонних замовлень.

Валентин Наливайченко вважає, що Україні потрібен новий соціальний кодекс захисту громадян, який «зобов’яже раз і назавжди будь-який уряд своєчасно і в повному обсязі виконувати соціальні зобов’язання, виплачувати пенсії, стипендії, зарплати й інші соціальні виплати».

Знищувати корупцію в країні треба починати з прийняття законів про імпічмент Президента, заборону займатися бізнесом, знаходячись при владі, скасування недоторканості та привілеїв представників влади.

У країні має запрацювати принцип невідворотності покарання для людей, які працюють у владі.

Для цього в Україна повинна мати Антикорупційний суд, конкурси на суддівські посади мають бути прозорими і доступними для всіх громадян, у яких є відповідний фах.

Другий стратегічний план дій направлений на відновлення миру та деокупацію. На думку Валентина Наливайченка, звільнити українську землю та відновити мир у країні можна, рухаючись трьома напрямками, які стосуються першочергових гуманітарних дій, а саме: створення Національного центру звільнення заручників, укладання нової дієвої міжнародної угоди з деокупації та відновлення миру «за інших умов та з іншою метою», а також розробка національного плану дій з цього питання.

Ми маємо досвід і політичну волю, як можна і треба обороняти власну країну. Тому українська армія, українські збройні сили, сили безпеки і оборони – це ті пріоритети, які новим Президентом мають підтримуватися соціально, зарплатами, найкращою зброєю, тренуванням, і найголовніше, треба підняти стандарти українських збройних сил до стандартів країн – членів НАТО. Я як людина, яка створила перший і, на жаль, поки що останній центр за натівськими стандартами боротьби з тероризмом, стверджую, що це не тільки можливо зробити в нашій державі, але й потрібно.

Політик вважає, що країні потрібен закон про резервну добровольчу українську армію, щоб на всій території держави «люди, які мають бажання, фах і зброю на законних підставах брати участь у захисті держави».

MIXADV

цікаве