Варфоломій заявив, що Крим потрібно повернути Україні

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

“Він розчулився і теж відповів: дай Аллах вам довгих років життя, дай Аллах, щоб ви скоро повернулися на свою батьківщину”.

Лідер кримських татар, народний депутат Мустафа Джемілєв розповів, що зустрічався з Вселенським Патріархом і мав з ним розмову.

Про це народний депутат розповів в інтерв’ю Укрінформу.

“Коли ми прощалися (делегація на чолі з Президентом України в ході візиту до Вселенського Патріархату 3 листопада), сказав йому (Вселенському Патріарху), що я не християнин, а мусульманин, але його мудрий і мужній вчинок – надання незалежності Українській Церкві – це на користь всім громадянам України, незалежно від національності і віросповідання. Дай Аллах вам довгих років життя, сказав я йому. Він розчулився і теж відповів: дай Аллах вам довгих років життя, дай Аллах, щоб ви скоро повернулися на свою батьківщину”, – розповів Джемілєв.

Він також повідомив, що в січні збирається бути присутнім на врученні Томосу, щоб показати, що ця подія дуже важлива і для кримськотатарського народу.

“Вважаю, що це найпотужніший удар на цьому етапі по Росії (надання автокефалії). Ще одним, нарівні, стане деокупація Криму”, – сказав Джемілєв.

Зазначимо, що Вселенський патріарх Варфоломій підтвердив, що 6 січня дасть Українській церкві Томос.

MIXADV

цікаве