Митрополит Софроній розповів, коли збирається перейти до єдиної Православної церкви

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

Митрополит Софроній: Я не залишаюся у церкві Московського патріархату
Фото з відкритих джерел

Митрополит Черкаський і Канівський УПЦ підкреслив, що у незалежної держави повинна бути незалежна церква

Митрополит Черкаський і Канівський УПЦ Софроній в інтерв’ю «Главкому» заявив, що не залишається у церкві Московського патріархату. Але про свій перехід до створеної Православної церкви України він ще не готовий повідомити.

«Я ні туди і ні сюди. Але я не залишаюся у церкві Московського патріархату! Я не згадую під час служби патріарха (Московського Кирила, – «Главком»)», – нагадав він.

Митрополит Софроній підкреслив, що у незалежної держави повинна бути незалежна церква. Але його не влаштовує низка умов, на яких була створена помісна церква. Єпископ вважає, що українці дозволили грекам зробити їхню церкву залежною.

«А виходить так, що ніби ми і незалежна держава, а ліземо у тенета до греків. А яка різниця, Константинополь чи Москва? Я би вам сказав зараз, що слід далі робити, якби я у руках тримав Томос, знав, про що там написано. Тож дочекаймося», – заявив він.

Нагадаємо, 15 грудня у Києві в Софійському соборі відбувся Об’єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія (УПЦ КП). Саме йому урочисто вручатимуть Томос на Святвечір 6 січня у Константинополі.

Зазначимо, що 22 грудня президент Петро Порошенко підписав закон, що зобов’язує  УПЦ МП обрати собі нову назву, яка містила інформацію про те, що центр цієї релігійної організації розташований у країні-агресорі.

Детальніше читайте тут: Митрополит Софроній: Я ні туди і ні сюди. Але у Московському патріархаті не залишаюся Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/news/mitropolit-sofroniy-rozpoviv-koli-zbirajetsya-pereyti-do-jedinoji-pravoslavnoji-cerkvi-556723.html

MIXADV

цікаве