ЄС розблокував роботу Ужгородського аеропорту! – А.Романова

Микола Княжицький: За крок до заборони діяльності РПЦ

28/03/2024 AA 0

Микола Княжицький, український журналіст, народний депутат України Фото: Олена Чернінька Знову обшуки та арешти з розкриттям чергової мережі агентів російських спецслужб в середовищі Української православної […]

У рамках робочого візиту днями народний депутат від фракції «Об’єднання «Самопоміч» Анна Романова відвідала Закарпаття. Зокрема, зустрілася із представниками місцевої влади, туристичного бізнесу, зеленого туризму та виноробами.

Окрім того, провела відкриту лекцію для студентів географічного факультету УжНУ. Найбільше студентів цікавило питання майбутнього працевлаштування. Більшість зізналася, що у майбутньому планує працювати за кордоном.

«Питання трудової еміграції для України дуже болюче, – погодилась Анна Романова, – особливо гостро це помітно тут, в прикордонних регіонах. Причин такого масового відтоку української молоді дві. Перша – невідповідність зарплат цінам та потребам громадян. Друга – відсутність стабільності, впевненості у завтрашньому дні. При тому, що тут, на Закарпатті, найкращий серед областей України природно-ресурсний потенціал. Водночас Закарпаття залишається найменш розвиненою областю в економічному плані».

Разом зі студентами депутатка обговорювала, як можна  створити привабливий для молоді та інвесторів бізнес-клімат в регіоні, дискутувала щодо розвитку бренду Закарпаття,  притоку закордонних туристів, а отже – можливості розвиватись та заробляти в Україні замість пошуку роботи за кордоном.

«Закарпаття – рай для туристів. Тут є все як для любителів активного відпочинку, так і для тих, хто тікає від міської метушні. При цьому, до такого туристично привабливого регіону майже неможливо дістатися, – наголосила депутат, –  купити квитки на потяг з Києва до Ужгорода у зимовий період практично неможливо. Після численних звернень та листів до міністерств, «Укрзалізниця» нарешті запустила експрес «Закарпаття-Дніпро-Ужгород», але цього такому потужному  регіону замало. Закарпаттю необхідне авіасполучення».

Анна Романова підрахувала, що наявність прямого рейсу Київ-Ужгород зможе принести регіону додатково майже півмільярда гривень щороку.

«Тільки наявність прямого авіасполучення привабить на Закарпаття  щонайменше 30 000 туристів на рік. Якщо кожен з них витратить в середньому 500 доларів США за час відпочинку – це додатково 15 млн доларів прибутків, майже півмільярда гривень додатково!»

17 грудня ЄС розблокував роботу Ужгородського аеропорту, але коли при цьому вдасться запустити регулярний рейс  «Київ-Ужгород» – наразі невідомо.

MIXADV

цікаве