Верховна Рада планує перейменувати УПЦ МП на цьому тижні

“Урок Путіна”: у Китаї зазвучали заклики до повернення “вкрадених територій” Сибіру – Neue Zürcher Zeitung

29/03/2024 AA 0

У Китаї зазвучали заклики до повернення вкрадених територій Сибіру. Можливо, найвпливовіша людина Китаю Сі Цзіньпін просто чекає, поки кремлівський диктатор Володимир Путін зазнає поразки у війні […]

Верховна Рада планує перейменувати УПЦ МП на цьому тижні - today.ua
Фото: golos.ua

В ході погоджувальної ради спікер Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що на цьому тижні народні депутати можуть прийняти законопроект, який зобов’яже перейменуватися Українську православну церкву Московського патріархату, а також законопроект про порядок переходу громад і майна до складу новоствореної Православної церкви України.

“Що стосується питань перейменування церкви, потрібно переговорити з головою профільного комітету. Якщо буде готовність проголосувати за ці законопроекти, думаю, ми можемо це зробити у четвер”, – сказав спікер.

Тим часом нардеп Олексій Гончаренко запропонував створити робочу групу, яка підготує “за одну добу” законопроекти щодо врегулювання назви УПЦ МП і порядку переходу громад і майна до новоствореної церкви.

“Перший законопроект стосується назви церкви, щоб вона називалася так, як і повинна називатися відповідно до свого центру, незалежно від того, де він знаходиться. Українська православна церква – одна, це Православна церква України. Друге, нам потрібно прийняти закон і законодавчо врегулювати порядок переходу громад до української православної церкви, включаючи питання майна… І тут своє слово повинна сказати Верховна Рада України. Тому нам терміново потрібно прийняти ці законопроекти”, – сказав Гончаренко.

Нагадаємо, 15 грудня на Об’єднавчому соборі в Софії Київській було ухвалено доленосне рішення про створення Православної церкви України та обрано її предстоятеля.

https://today.ua/verhovna-rada-planuye-perejmenuvati-upts-mp-na-tsomu-tizhni/

MIXADV

цікаве