Звіт за «депутатські кошти Денисенка»

Короткий фінансовий звіт-2018 за так звані «депутатські кошти Денисенка».

Спершу трохи контексту.

Таких як я народних депутатів – з власною думкою, з критичною і вимогливою позицією – не дуже любить влада.

Як місцева, якій я не даю спокійно красти на освіті, дитячому харчуванні та інфраструктурі, так і державна, якій я не даю свій голос то за бюджет із мільярдним іменним фондом президента, то ще за якусь чиновну забаганку.

Тому 2018 рік перший і, напевно, останній, коли я зміг залучити кошти цільової субвенції державного бюджету з фонду соціально-економічного розвитку на важливі проекти і потреби у Дніпрі та Січеславській області.

За що я особисто, як ініціатор і, можна сказати лобіст, дуже вдячний прем‘єр-міністру Володимиру Гройсману та Кабінету міністрів вцілому.

Звісно, виділені за моїми зверненнями 10 мільйонів гривень, це не 20, не 30 і не 50 мільйонів, які отримали за різними програмами від уряду на свої округи, міста та області інші, більш покладисті мажоритарники.

Але – ще раз повторюся – в моїй 4-річній каденції це безпрецедентно і минулого грудня я вже думав, що не зможу вибити ні копійки.

А тепер власне про те, куди пішли ці 10 мільйонів гривень.

1. На охорону здоров’я і порятунок життів наших воїнів – 2 мільйони 760 тисяч гривень.
Це найбільша сума і найважливіша позиція – на придбання для лікарні ім. Мечникова операційного столу експертного класу для нейрохірургії та мікрохірургії.
Йдеться про унікальне обладнання японської компанії Мізухо, якого досі не було не лише в Україні, але й в усій східній Європі. Гостра необхідність у ньому пов‘язана передусім з великою кількістю поранень на фронті у голову, в т.ч. внаслідок роботи ворожих снайперів.

2. На допомогу системним комунальним підприємствам водопостачальної галузі закупівлею техніки і обладнання з метою поліпшення їх енергоефективності та покращення якості послуг – 2 мільйони 278 тисяч гривень, зокрема:
– Аульський водовід – 940 тисяч гривень (купівля автомобільної аварійно-ремонтної майстерні з обладнанням для оперативного ремонту водопостачальних мереж)
– Марганецький водоканал – 900 тисяч гривень (насосний агрегат та частотний перетворювач для очисних споруд)
– Верхньодніпровський водоканал – 438 тисяч гривень (комп‘ютерна техніка та обладнання).

3. На покращення матеріально-технічної бази, придбання обладнання, меблів, комп’ютерної техніки для загальноосвітніх шкіл, дитячих садочків, позашкільних закладів, ДЮСШ мого рідного 26-го виборчого округу – 2 мільйони 240 тисяч гривень.

4. Покращення матеріально-технічної бази обласних комунальних підприємств та закладів – 1 мільйон 972 тисяч гривень, зокрема:
– КП Січ – 1 мільйон 460 тисяч гривень (відновлення дитячо-оздоровчого табору «Орлятко», організація військово-патріотичного виховання молоді)
– театр ім. Шевченка – 300 тисяч гривень (закупівлі обладнання)
– Агенство з управління проектами – 212 тисяч гривень (обладнання і оргтехніка для розробки іноваційних програм і проектів обласного значення).

5. На придбання Любимівській ОТГ трактора з навісним обладнанням – 750 тисяч гривень (для протизсувних, протиерозійних, берегоукріпних заходів у зоні Дніпрових порогів).

Андрій Денисенко

MIXADV

цікаве