Завдяки Ляшку українці з нового року проходитимуть медобстеження безкоштовно

На зустрічі з міськими та селищними головами Чернігівщини перше, на що скаржилися Олегу Ляшку – неякісність медичного обслуговування та недоступність ліків. Жителька села Антонівка розповіла, що її онучка ледь не померла, бо жінка не могла викликати швидку.

«Онучці видалили гланди. Відправили на лікарняний. Вона служить у Київському госпіталі. На 4-й день у неї відкрилася кровотеча. Дзвоню в швидку. Трубку взяли в Пирятині, на Полтавщині. Кажуть – дзвоніть на Чернігів. А туди поки додзвонишся – можна 5 разів померти», – обурилася жінка.

Олег Ляшко одразу відреагував на скаргу пенсіонерки і поїхав з інспекцією до Прилуцької центральної міської лікарні, яка надає допомогу і мешканцям села Антонівка. Від побаченого – здригнувся: у терапевтичному відділенні матраців немає, стіни обсипаються, вікна взагалі не тримають тепло. Політик вже вибив у держбюджеті на наступний рік 2 мільйони гривень на ремонт терапії та пообіцяв на цьому не зупинятися.

«Моя мета – повністю відремонтувати і забезпечити Прилуцьку лікарню найсучаснішим обладнанням. Тоді мешканці прилеглих сіл і містечок зможуть лікуватись у нормальних умовах, а не сидіти вдома і терпіти біль до останнього», – підкреслив лідер РПЛ.

Пацієнти лікарні бідкалися на високі ціни на ліки та обстеження. Одна з жінок розповіла, що витрачає мінімум 600 гривень на день на медикаменти.

«Як можна з пенсією у 1600 гривень платити за ліки 600 гривень на день? Тому, щоб не було такого бардаку в аптеках і щоб обмежити апетити постачальників, я відновлю державний контроль за цінами на ліки. Це знизить вартість медикаментів мінімум вдвічі. Вони пачку пігулок купують на фабриці по 5 гривен, а людям продають по 150 гривень. Це треба припинити!», – наголосив народний депутат.
Інша пацієнтка розповіла Олегу Ляшку, що затягувала з проходженням медобстежень через їх дорожнечу, тому і потрапила на лікарняне ліжко.

«За рентген – 500 гривень, за флюорографію – 700 гривень, за томографію – я взагалі мовчу. Хто з такими цінами буде обстежуватися? Тому за нашої ініціативи в бюджеті на наступний рік 1,9 мільярда гривень виділено на обстеження на флюорографі, томографі, рентген-апараті та на аналізи крові. Тобто, ніхто ніде не буде нічого платити. Я цього 2 роки добивався і ось результат. А якщо хтось вимагатиме оплату за обстеження – повідомляйте мене одразу», – запевнив Ляшко прилуччан.

Політик подякував лікарям за турботу про хворих та пообіцяв вибити для них достойні зарплати.

«Щоб лікарі, санітарки, вчителі, будівельники та всі інші не їхали працювати по Польщах – треба піднімати зарплати. І це моя ключова вимога до держбюджету на 2019 рік. Якщо цього не зробить нинішня влада – я зроблю після президентських виборів», – зазначив Ляшко.

Прес-служба РПЛ

MIXADV

цікаве