ЮЛІЯ ТИМОШЕНКО ЯК «ПЕРЕВЕРТЕНЬ» УВІЙШЛА В РЕЙТИНГ ВПЛИВУ НА ЄВРОПУ

За лаштунками обговорення відправки військ країн ЄС в Україну

19/03/2024 AA 0

 Олександр Кроутер – колишній спеціальний помічник Верховного головнокомандувача об’єднаних збройних сил НАТО в Європі та експерт з військово-кібернетичних операцій, радник державних службовців у країнах Східної […]

Юлія Тимошенко як «перевертень» увійшла в рейтинг впливу на Європу

Тимошенко назвали shapeshifter, що можна перекласти як перевертень. Це стосується і зміни її зовнішності, і політичних поглядів (фото: facebook.com/YuliaTymoshenko)

Лідерка “Батьківщини” і кандидатка в президенти України Юлія Тимошенко увійшла в щорічний рейтинг американського видання Politico, що скаладається з 28 людей, які, на думку редакції, впливають на Європу в 2019 році.
Тимошенко опинилась на 5-му місці – її назвали shapeshifter, тобто перевертень. Це стосується і зміни її зовнішності, і політичних поглядів.
Як пише видання, майбутнє України в наступному році знову зіткнеться з політичними амбіціями колишнього прем’єр-міністра.
“Однак цього разу Україна в стані війни. А це означає, що третя спроба Тимошенко стати президентом може мати наслідки, які будуть виходити за межі країни і потенційно можуть переписати відносини Росії із Заходом, а також розбалансувати геополітичний порядок”, – пише Politico.
Видання відзначає, що критики Тимошенко з жахом уявляють наслідки, якщо вона дійсно отримає президентське крісло.
“Вона безпомилково впізнаваний і непередбачуваний, отруйний і опортуністичний перевертень, який пройшов шлях перетворень від лютого українського націоналіста до партнера Кремля і назад”, – йдеться в статті.
Загалом видання відібрало 28 людей з 28 країн Європи. Серед них політики, бізнесмени, активісти та артисти. Їх відбирали не за діяльністю їхньої організації, а за тим, як вони впливають на свою країну чи Європу. Усіх розділили за категоріями: мрійники, діячі та руйнівники.
За версією Politico, найвпливовішим серед усіх може бути віце-прем’єр, лідер праворадикальної партії Маттео Сальвіні. Його партія лояльна до Кремля та виступає за зняття санкцій з Росії.
Серед політичних діячів також виділили іспанського прем’єра Педро Санчеса (діяч) та британського лідера лейбористів Джеремі Корбіна (руйнівник). Тимошенко є однією з п’ятьох жінок-політикинь у цьому списку і вона потрапила до групи “діячів”.
У рейтингу Politico є також співачка з Косова Ера Істрефі, болгарський політичний аналітик Іван Крастев та португальська мисткиня Джоанна Васконселос.
Як писала “УМ”, Юлія Тимошенко уклала союз з Ігорем Коломойським проти Петра Порошенка.

MIXADV

цікаве