У СПОЛУЧЕНИХ ШТАТАХ ЗАПРОПОНУВАЛИ ЗДАТИ УКРАЇНСЬКІ ПОРТИ В ОРЕНДУ В ОБМІН НА ЗАХИСТ

Сполучені Штати Америки можуть допомогти українцям у вирішенні конфлікту з РФ за певних умов.

Вище керівництво Ірану напередодні заявило про готовність перекрити експорт нафти своїх близькосхідних сусідів через Ормузьку протоку. Реакція США не змусила себе чекати – американці направили до берегів Ірану ударну авіаносну групу. Про це пише Politeka.

Для зняття блокади Керченської протоки в Україні, західні партнери пропонують діяти Україні аналогічним чином.

На Чорному і Азовському морях Україна може здати в оренду США свої порти в обмін на необхідне озброєння – саме так можна ефективно протистояти Путіну.

Про це в статті для The Hill написaв старший науковими співробітник Американської ради по міжнародній політиці (American Foreign Policy Council) Стівен Бланк.

Існує розроблена в 1940-х роках адміністрацією президента США Франкліна Рузвельта програма ленд-лізу, за якою значною мірою США постачала червоній армії протягом війни зброю:

“Тепер ми маємо зробити те ж саме з Україною на повноцінній основі”, – підкреслив вчений.

 Ð ÐµÐ·ÑƒÐ»ÑŒÑ‚ат пошуку зображень за запитом "авіаносець"

Для ведення війни в повітрі, на морі і на суші з Росією, Україні потрібна потужна техніка, впевнений Бланк, тому вищевикладений варіант обміну між США і Україною – був би вигідний для сторін:

“У такому випадку, воєнні кораблі США і НAТО могли б знаходиться в цих портах так довго, як того потребує ситуація, не включаючи Україну до складу НАТО. Це значно б зменшило вірогідність нападу Росії, якби США патрулювало Чорне і Азовське моря.

Крім того, ці сили завадять майбутнім російським атакам, вони покажуть всім, що саме авантюризм Путінa і привів НАТО в Україну, щоб йому протистояти”, – дав оцінку науковий співробітник.

MIXADV

цікаве