Експерт пояснив, чому Гриценко втрачає рейтинг

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

Експерт пояснив, чому Гриценко втрачає рейтинг
Оприлюднено результати соціологічного дослідження настроїв електорату напередодні президентських виборів. Опитування проводилося Соціологічною групою “Рейтинг” на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту (IRI).

За результатами дослідження рейтинг кандидатів в президенти наступний: Юлія Тимошенко – 14%, Володимир Зеленський – 8%, Петро Порошенко – 8%, Анатолій Гриценко – 7%, Юрій Бойко – 6%, В’ячеслав Вакарчук та Олег Ляшко – по 4%.

Анатолій Гриценко продовжує втрачати голоси симпатиків. Ще в серпні за Анатолія Гриценка готові були голосувати більш 10,7% респондентів. Він посідав друге місце серед найбільш реальних кандидатів. На початок грудня Гриценко перемістився на четверте місце.

Військовий експерт Сергій Щербина, полковник Збройних Сил України, вважає, що причина падіння рейтингу Гриценко в тому, що його медіа імідж штучний:

“Серед строкатої компанії потенційних кандидатів в президенти Гриценко міг би дійсно стати безальтернативною фігурою: адже за плечима у нього військова освіту, посади міністра оборони і голови комітету ВР з питань оборони. Люди цивільні часто сприймають його слова як думку ефективного військового керівника. Однак, при розмові з самими військовими і компетентними людьми, висловлювання колишнього Міністра оборони не витримують критики.

Реальні результати Гриценко будуть ще гірші, тому що на виборчі дільниці прийдуть діючі військові: офіцери, солдати і контрактники, а також члени їх сімей та ветерани, які не згодні з полемікою політика. Наприклад, Анатолій Степанович виступає за скорочення армії, припинення призову і навіть проти прописування курсу в НАТО у Конституції. Але головна перешкода, яка завадить Гриценко стати Головнокомандуючим – відсутність авторитету серед військових. У військових хороша пам’ять і аналітичні здібності!”- вважає Сергій Щербина

Раніше, політолог, кандидат філософських наук Валентин Гладких, уже ставив під сумнів реальні шанси Гриценко претендувати на президентське крісло, називаючи його технічним кандидатом. Про невідповідність публічного іміджу Гриценко як ефективного військового менеджера, реальних результатів його роботи на посаді Міністра Оборони і Глави комітету оборони говорилося неодноразово. Зокрема, про це заявляв екс-співробітник Головного управління розвідки України полковник Юрій Сміщук.

MIXADV

цікаве