Щойно! Не зважаючи на свій вихідний, президент Порошенко екстренно прийняв важливе рішення по війні з Росією. Рішення яке змінить хід історії

Чисельність населення України на вільних територіях 31,5 мільйона

28/03/2024 AA 0

Міністерство соціальної політики презентувало Стратегію демографічного розвитку України на період до 2040 року. Вона на меті забезпечити довгострокове відтворення населення України, зокрема, в умовах війни, епідемії, бідності, […]

Президент України Петро Порошенко доручив посилити системи радіоелектронної боротьби і побудувати завод з виробництва боєприпасів з вітчизняної сировини.
Про це він заявив на засіданні Ради національної безпеки і оборони України (РНБО), передає прес-служба президента.

“Мною внесено пропозицію по будівництву заводу боєприпасів, впровадження новітніх технологій в повній відповідності до стандартів НАТО, що забезпечить сумісність боєприпасів, що випускаються з основними калібрами”, – зазначив Порошенко.

Він уточнив, що на це буде виділено 1,4 млрд грн.

“Це дасть можливість не просто складати боєприпаси, а забезпечити виготовлення боєприпасів вже з вітчизняної сировини. Ми маємо, відповідно, відновити ті потужності, які були в Україні до початку окупації Російською Федерацією. Я ставлю цю позицію як один із перших пріоритетів “, – підкреслив президент.
За його словами, ще на 1,6 млрд грн буде закуплено новітнє озброєння і військова техніка.

“Де-факто ми будемо мати можливість бачити, чути і протидіяти російської агресії”, – резюмував глава держави.

Джерело

MIXADV

цікаве