ЦВК включила 47 партій до списку учасників місцевих виборів

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

  • ЦВК включила 47 партій до списку учасників місцевих виборів
Центральна виборча комісія включила відомості про 47 політичних партій до переліку політсил, якими ухвалено рішення про участь у місцевих виборах 23 грудня 2018 року.

Про це йдеться у постанові ЦВК від 18 листопада 2018 року № 218, опублікованій на офіційному сайті комісії.

“Центральна виборча комісія вважає за необхідне включити відомості про 47 політичних партій до переліку політичних партій, якими прийнято рішення про участь їхніх місцевих організацій у місцевих виборах 23 грудня 2018 року”, – йдеться у документі.

У ЦВК нагадують, що 12 жовтня цього року були призначені перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів та додаткові вибори депутатів сільських та селищних рад на 23 грудня 2018 року і з 3 листопада 2018 року оголосили про початок виборчого процесу відповідних виборів.

Читайте також: ЦВК пускає на місцеві вибори спостерігачів ще чотирьох громадських організацій

Отже, з урахуванням вищезазначених положень Закону політичні партії мали право з 3 листопада 2018 року ухвалювати рішення про участь їхніх місцевих організацій у перших та додаткових місцевих виборах 23 грудня 2018 року.

Так, до Центральної виборчої комісії до 17 листопада 2018 року включно подали відповідні документи 47 політичних партій, вищим керівним органом яких прийнято рішення про участь їхніх місцевих організацій у перших та додаткових місцевих виборах

Серед  партій у затвердженому переліку –  ББП “Солідарність”, “Громадсько-політична платформа Надії Савченко”, “Народний фронт”,  “Радикальна партія Олега Ляшка”,  “Громадянська позиція”, “Укроп”, “Самопоміч”, “Соціал-демократична партія”, “Опозиційний блок”, Партія зелених України,  ВО “Батьківщина”, Соціалістична партія України, “Національний корпус”,  Рух Валентина Наливайченка “Справедливість”,  “Рух нових сил Михайла Саакашвілі”, ВО “Свобода”, “Воля народу”,  “Громадський рух “Народний контроль”, “За життя”,  “Відродження”,  “Правий сектор”.

MIXADV

цікаве