Нардеп Станіслав Березкін прокоментував подання Генпрокурора до ВР про згоду на його арешт

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

 

Депутат Верховної ради Станіслав Березкін вважає справу про непогашений кредит “Ощадбанку” політично заангажованим і пов’язує його з початком передвиборної гонки, повідомляє “РБК Україна”. Так Березкін прокоментував подання генпрокурора до Верховної Ради про надання згоди на притягнення нардепа до кримінальної відповідальності.

Станіслав Березкін

Фото з www.facenews.ua

“На моє переконання, це справа не позбавлена політичного підтексту. Припускаю, що пред’явлення саме в передвиборний рік звинувачень на мою адресу в рамках справи, яка ведеться вже два з половиною роки, не випадкове”, – прокоментував Березкін.

Депутат підкреслив, що висунуті звинувачення є безпідставними, а сама справа – нічим іншим, як спробою перевести в кримінально-правову площину відносини між двома господарюючими суб’єктами.

“Мова йде про непогашений кредит, яким я і інші особи нібито заволоділи. Однак банком на даний момент ведеться активна робота по стягненню заборгованості за даним кредитом, і підстав стверджувати про завданих банку збитки немає”, – заявив Березкін.

Нардеп також зазначив, що ажіотаж навколо цієї справи створюється штучно зусиллями антикорупційних відомств.

“Добре відомо, наскільки агресивно працює НАБУ в інформаційному полі для виправдання колосального бюджетного фінансування, що виділяється даному органу, і таких прикладів є маса”, – зазначив депутат.

При цьому,Березкін заявив, що має намір надати повне сприяння в розгляді даного питання в Верховній раді і “готовий негайно надати колегам-депутатам достовірну і вичерпну інформацію по даній ситуації для прийняття ними обґрунтованого рішення”.

Як повідомлялося, 7 листопада, генеральний прокурор Юрій Луценко подав до Верховної Ради подання про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і обрання запобіжного заходу щодо депутата групи Воля народу Станіслава Березкіна.

Раніше прес-служба “Ощадбанку” повідомила, що Національне антикорупційне бюро розслідує справу про непогашений кредит у розмірі 20 млн доларів, залученого групою компаній “Креатив”, бенефіціаром якої до 2016 року був Станіслав Березкін.

MIXADV

цікаве