Анна Романова: «Маємо в Україні власне «Мертве море» і не користуємося»

Чисельність населення України на вільних територіях 31,5 мільйона

28/03/2024 AA 0

Міністерство соціальної політики презентувало Стратегію демографічного розвитку України на період до 2040 року. Вона на меті забезпечити довгострокове відтворення населення України, зокрема, в умовах війни, епідемії, бідності, […]

Анна Романова закликала Верховну Раду та уряд оголосити курортом державного значення природні території Куяльницького лиману.

Куяльницький курорт на Одещині, що був відкритий 200 років тому та має унікальні лікувальні властивості, зараз фактично знищений. Причина – він не має статусу курорту державного значення.

Народний депутат від фракції «Об’єднання «Самопоміч» Анна Романова обурюється:
«Фактично території, які мають привертати іноземців, лікувати громадян України, ветеранів АТО, на сьогоднішній день перетворилися чи то на будівельний майданчик, чи то на смітник. Парадокс, що зараз ця територія знищується».

Аби виправити ситуацію, необхідно оголосити курортом державного значення природні території Куяльницького лиману. Тим більше, що ця територія вже має потенційних інвесторів та інвестиційний план. Остаточну крапку в ситуації мав би поставити уряд.

«Але так сталося, що вже понад рік Кабмін відхиляє ініціативу місцевих органів влади щодо надання Куяльнику статусу курорту державного значення, – наголошує Анна Романова. – Ми не знаємо причин, але з колегою Іриною Сисоєнко та ще рядом депутатів зареєстрували законопроект, який вносить справедливість в це питання. Законопроект пройшов комітет, і тепер від депутатів залежить, бути Куяльнику чи ні».

«Ми сидимо на золотій жилі, яка може приносити кошти в економіку країни, але не користуємося нею, – підсумовує народний депутат. – «Об’єднання «Самопоміч» захищає курорти, розвиток туристичної індустрії України, і ми звертаємося до депутатів Верховної Ради, Кабінету Міністрів щодо підтримки ініціативи та збереження Куяльницького курорту».

 

MIXADV

цікаве