Генпрокурор Юрій Луценко вніс до ВР подання на згоду про арешт Станіслава Березкіна

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Відповідні документи оприлюднила прес-секретар Генерального прокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

“Генпрокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради України подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності,про надання згоди на затримання та про надання згоди на обрання стосовно народного депутата України С.С. Березкіна запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою (арешту)”, – зазначила вона.

Подання ініційоване керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким.

Нагадаємо, що керівництвo банку та рoдину і бізнеспартнера нардепа від Кіровоградщини Станіслава Березкіна слідствo підoзрює у завoлoдінні 20 млн. дoл. кредитів без наявнoсті відпoвіднoгo заставнoгo майна.

За даними слідства, у період 2013 –2015 років посадові особи приватних підприємств, що входили до ПРАТ «Креатив», у змові з посадовими особами АТ «Ощадбанк» підробили документи з метою отримання в держбанку кредиту на суму 20 млн дол. США буцімто на купівлю насіння соняшника. Після отримання коштів тодішні власники «Креативу» вивели їх за кордон на рахунки компаній, зареєстрованих у Белізі та Швейцарії. А згодом цими ж грошима сплатили купівлю корпоративних прав компаній, що володіли цінною нерухомістю.


MIXADV

цікаве