“В усьому винні чехи”: в Польщі скаржаться на нестачу українських працівників  

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Східноєвропейські країни почали конкурувати за українських працівників. Польські працедавці висловлюють занепокоєння, що інші країни переманюють в них українських працівників, повідомляє “Інвестор”.

Поки українські урядовці думають над тим, що потрібно зробити аби припинити відтік працівників східноєвропейські роботодавці вже почали конкурувати за них. Все більше українців виїжджаючи за кордон на роботу обирають не Польщу, а Чехію чи Словаччину, оскільки там вищі заробітні плати.

Сірий ринок: в Україну айфони поставляли під виглядом посилок

Як захиститись від інспекторів: поради підприємцям

Раніше багато українців працювали в Російській Федерації, з початком агресії вони почали орієнтуватись на західні ринки, зокрема на Польщу. За останніми даними зараз там працює близько одного мільйона українців.

«Золота фарба»: українські митники виявили цінну контрабанду (фото)

Як повідомляють у польському виданні Rzeczpospolita польські роботодавці занепокоєні потенційним відпливом українців на західні ринки праці. В газеті повідомляють:

Можливо, вже на початку наступного року наші західні сусіди відкриють ширше свій ринок праці для працівників з-за меж ЄС”.

Згідно із дослідженнями компанії  Work Service в разі якщо західні країни спростять умови для працевлаштування , то зокрема з Польщі до Німеччини можуть виїхати одразу 59% українських заробітчан. Ця ситуація викликає велике занепокоєння роботодавців. Вони повідомляють, що у сфері будівництва різко виросли зарплати, однак робочих рук все одно не вистачає.

Пенсіонери можуть стати заручниками конфлікту Укрпошти проти держави

Згідно із аналітичними дослідженнями, якщо українці переорієнтуються на інші країни то в Польщі брак кадрів зріс би зі 165 тисяч до півмільйона вакансій.

Ця ситуація є також загрозливою для України, оскільки брак власних кадрів у наших західних сусідів буде призводити до більшої еміграції. При цьому закордон будуть виїжджати найбільш освічені та молоді кадри.

MIXADV

цікаве