Вперед, від Гондурасу!

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Вперед, від Гондурасу!

В Україні знайшли… Гондурас! Це Вам не що небудь, а місто Новоукраїнка. Новий міський голова пан Олександр Корінний, вигравши вибори, навіть не здогадувався, що йому випала честь очолювати Гондурас, якби йому не відкрив на це очі директор місцевого музею добродій Микола Гаращенко. Чому цей добродій мовчав про це цілі одиннадцять років? Чому не зупинив від прийняття сесією міської ради такого прапора та не попередив тодішнього міського голову пана Валерія Хомутенка? Все це нині не то кримінал (не попередження або замовчування злочину) або загадка історії, а саме ним в районі нині опікується “краєзнавець” (а за сумісництвом гондурасознавець) Микола Гаращенко.

Та переходячи від таємниць до фактів, на весь світ перед телекамерою журналістка Дєдушева, міський голова Корінний і зафіксовай вище гондурасознавець Гаращенко, показуючи зображення на ноутбуці прапора Гондурасу, все ж з п’ятьма синіми п’ятикутними зірочками на білій смузі, які місцеві депутати колись не наважилися домалювати… Потім згадали, про такі ж прапори у Нікарагуа та Сальвадору, чомусь забувши ще про Аргентину. Але все ж там, в Південній Америці, чисто по-латиноамеріканськи, щоб їх не сплутали з Новоукраїнкою подомальовували хто “ясне сонечко”, а хто власний герб на білій смужці.

То чи є рукою Гондурасу пан Гаращенко? Звичайно, що ні, бо він так старанно в такий вексіологічний (прапорознавчий) спосіб через якісь пропозиції почав відводити від себе підозри. Через це на його замовлення, а можливо його гондураських господарів в інтернеті з’явися метеріал під гучною назвою – “Микола Гаращенко: “Новоукраїнка немає нічого спільного з Гондурасом” (http://novoukrainka.ucoz.ua/publ/117-1-0-1306). Це круто! Але знаючі люди з Партії регіонів по секрету розповіли зовсім приголомшливу звістку. Директором районого музею панові Гаращенку бути, але не дуже довго. Кольори Гондурасу та Партії регіонів тотожні (однакові), і тому “агент помаранчевих” поставив себе на грань провалу. Навіщо це все йому? Невже оплата за послугу така висока, що і пенсією можна задовільнитися чи допомогою по безробіттю?

А ше згаданий “агент” та гондуросовід багато говорив подібних же смішних дурниць стосовно герба міста на вигаданих ним,а може підказаними гондурасцями правилами геральдики. Там дурниць було більше, вже не на одну статью чи фейлетон.

З історії вексіології, без іронії та жартів, слід відзначити, що кольори слуг та їх розташування у сусідніх держав однакові, але паніки, як Новоукраїнка там досі не посіяли, бо бідні вони на власних Гаращенків. А що Африка? В Африку не проникнеш з метою подібної диверсії, бо провал спіткає через колір шкіри. А роботи там скількі…Сусідні Сенегал та Малі маючи таке ж горе з сполученням смуг та кольорів розійшлися за рахунок зеленої пятикутної зірки в центрі прапора Сенегалу. А Руанда з Гвінеєю владнали це за рахунок літери R на руандійському прапорі. А от у африканської країни Чад зовсім погані справи. Її державний прапор повтрює прапори Андорри, Молдови та Румунії. Андорра та Молдова мають в центрі прапора держані герби, а Румунія і Чад мають оданакові прапори, але ні змінюють, ні війни один одному не оголошують, бо як тут навоюєшся з одаковими прапорами. Все це не вигадки… Загляньте до енциклопедії, або краще вексіологічних довідників, щоб подивуванися навіть співпадінням пропорцій та відношенням сторін полотнищ.

Пане Гаращенко, ви вже знаний гондурасознавець, то пишіть дисертацію з прапорознавства… Цю статтю додайте в список проробленої літератури, ну а інші джерела не лінуйтеся і шукайте самі, не чекаючи підказки від “друзів-фахівців” з Кіровограда, які Вам вже порадили молдовського бугая (хоча то зубр) на майбутній герб Новоукраїнки. Чим не черговий плагіат? А офіційно в Росіїї зображення згадуватого вами герба з’явилося майже через 130 років після заснування Новоукраїнки, і ні у яких місцевих гусарів навряд чи могло бути. А до того в ХІV столітті у Молдовських князів. То що позичимо щось у Молдови замість гондурасців? Хіба ви забули, що у нас Україна? Ціково, а ця ваша маячня теж по підказці “фахівців” чи щось авторське?

“Гондураська справа”, здається, має ознаки, як горе від розуму чи його відсутності.

А ще, за вікном 2011 рік, а місті Кременчуці на Полтавщині теж майорить прапор Гондурасу, бо там він теж прапор міста!!!

Василь Чорний

http://narodna.pravda.com.ua/local/4d848621b16c5/

MIXADV

цікаве

Be the first to comment

Leave a Reply