Музей у Пирогові: знову порушення!

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

В Пирогові виявлено масові вирубки заповідних дерев

Група інспекторів, що приїхала на перевірку в музей у Пирогові, була вражена та шокована масштабами незаконних рубок дерев на території Національного музею народної архітектури і побуту України.

Адміністрація, на чолі з директором, організували просто промислову заготівлю дерев цінних порід. В заповідних насадженнях було виявлено ділянки рукотворного лісоповалу, організовані без належних дозволів.-пише блог mediacenter.wordpress.

Перевіряючими Державної екологічної інспекції було складено відповідні акти. Будь-якого зрозумілого пояснення, яким чином в національному заповіднику ведеться промислова заготівля деревини, адміністрація надати не змогла. Була спроба від першого заступника директора Артема Палієнка «замилити очі» перевіряючим та повести їх подалі від місця злочину, але цього разу спроба не вдалася.

Чекаємо реакції від природоохоронних організацій та пояснень від Міністра культури – яким чином особи, що незрозумілим чином опинились на чолі всесвітньовідомого закладу, нищать його та почуваються абсолютно безкарно. Чи, можливо, дерево цінних порід пішло на оздоблення маєтку когось з чиновників від культури?

Екологічний патруль “Деревляни”

MIXADV

цікаве