УПЦ (МП) запланувала провокації біля помешкань посланців Константинополя в Україні, – ЗМІ

Габон став найбільшим експортером авіазапчастин до Росії, – росЗМІ

29/03/2024 AA 0

Згідно з даними російської митниці, Габон несподівано став найбільшим експортером запчастин для літаків до Росії. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на The Moscow Times. У російських ЗМІ пишуть, […]

Згідно з попередніми даними, звозити людей до Києва на акції протесту вимагав митрополит УПЦ (МП) Антоній

Керуючий справами УПЦ (МП) митрополит Антоній (Паканич) 28 вересня провів нараду з представниками єпархій і дав доручення організувати пікет під будівлею, де мешкають екзархи Константинопольського Патріархату. Про це пише «Релігійна правда» з посиланням на інформацію від одного з учасників зустрічі.

Зокрема, як зазначає джерело, на зустрічі митрополит Антоній повідомив, що «з 1 жовтня, кожного дня, одна з єпархій має привезти до Києва мінімум 50 людей для пікетування приміщення, де проживають екзархи».

У нараді, за словами джерела, брали участь наступні представники УПЦ (МП): о. Сергій Грицаюк (Житомирська єпархія), о. Георгій (Тернопільська єпархія), о. Віктор Земляний (Рівненська єпархія), о. Олег Точинський (Волинська єпархія), о. Василь (Івано-Франківська єпархія) та о. Олексій (Сумська єпархія).

Аналогічну інформацію оприлюднив громадський активіст, засновник волонтерського фонду допомоги українським воякам «Народнй тил» Роман Сініцин. Згідно з його даними, Московська церква має намір влаштувати вуличні протистояння та силові провокації біля місць проживання єпископа Едмонтона і Захiдної Єпархії УПЦ в Канаді Іларіона та архієпископа Памфільського і Західної Єпархії УПЦ в США Даниїла, делегованих у Київ Вселенським патріархом Варфоломієм. Такі дії є реалізацією політики Священного синоду УПЦ (МП) та РПЦ в Москві, які оголосили вимогу, щоб екзархи Константинополя покинули «канонічну територію» МП.

Коментарів від УПЦ (МП) щодо ймовірного блокування представників Константинополя наразі немає.

Як писав ZAXID.NET, раніше Вселенський патріархат призначив своїх екзархів у Києві. Їхнє призначення обумовлене необхідністю підготовки до надання автокефалії Православній Церкві в Україні.

MIXADV

цікаве