У США довели, що Тягнибок працював на Януковича і Москву

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

Американське слідство довело, що ВО “Свобода” Олега Тягнибока працювала на екс-президента-втікача Віктора Януковича і Москву. Раніше повідомлялося, що в листах екс-політтехнолога Януковича Пола Манафорта знайшлися сліди українських опозиційних сил. Зокрема, американець радив своєму клієнтові критикувати ВО «Свободу» за антисемітські погляди і таким чином заробляти собі очки в світі. Манафорт в своїх рекомендаціях Януковичу без сорому зазначає: “Ми активно пропагували концепцію антисемітизму як частину політики української опозиції. Ми робили це з часів укладення пакту між Об’єднаною Опозицією і ВО “Свобода”.

Коментуючи рекомендації Манафорта Януковичу щодо політики антисемітизму, блогер gorlis_gorsky зробив висновок, що антисемітські висловлювання і агресивна риторика опозиційних сил була нічим іншим, як складовою частиною політики Януковича. “Саша Янукович, брати Клюєви і Льовочкін не дарма платили Тягнибоку і Фаріон. Вони створили “пугало” нациста, фашиста, від яких Крим і Донбас могли “захистити” тільки ПР і Янукович. А на Заході України саму ідею націоналізму вони довели до повного абсурду і неприйняття”, – констатує він.

Нещодавно борець з пропагандою Віталій Різнічук написав у своєму Facebook з посиланням на повідомлення в ЗМІ, що нові факти розслідування Мюллера свідчать про фінансування політсили Тягнибока Януковичем і Москвою. Зокрема, він підкреслює, що свідчення Манафорта в США свідчать про те, що ВО “Свобода” повністю фінансувалася за гроші Партії регіонів та Росії.

“А пам’ятаєте, як “Свобода” спеціально підняла шум про мовний закон, щоб згладити “російську весну”? А пам’ятаєте, як заборонили їхати в Крим всім своїм партійцям і прихильникам, а інших знімали з автобусів? Зокрема, під час перших “ватних” шабашів у Криму автобуси з активістами з Одеси, які їхали того ж шабашу не допустити, зупиняли озброєні “націоналісти”… Я думав, свідомо мислячі українці давно це знали, тепер це ще на рівні розслідувань в США доведено”, – зазначає він. При цьому сам Янукович ще в 2016 році заявляв, що хоче, дивлячись в очі, задати питання лідерам опозиції часів Євромайдану.

“Я, умовно кажучи, хотів би зустрітися в такому складі, за таким столом, як ми проводили переговори. З ними і з тими, хто сидів поруч зі мною в той час. Щоб ми задали один одному питання і подивилися в очі. Це було б правильно, чи можливо це зробити, я не знаю”, – сказав він під час допиту в Святошинському райсуді Києва в режимі відеозв’язку в якості свідка у справі п’ятьох колишніх “беркутівців”, обвинувачених у розстрілі активістів Майдану в лютому 2014 року. Незалежний журналіст Олег Леусенко також робить висновок, що співпраця ВО “Свобода” і Януковича – очевидна.

“Вперше, коли я запідозрив ВОС в антидержавний політиці – це їх синхронні виступи з Кремлем проти видобутку в Україні сланцю. Якби сьогодні на Донбасі, на Юзівському пласті, працювали американські компанії, то ніякий Путін туди не прийшов би. Але, тягнибоківці зірвали цю угоду. Друге прозріння сталося після антисемітських висловлювань “Свободи” і їх расистська істерика на Гайтану, нашу співачку на Євробаченні. Сюди ж можна додати і спектаклі проти геїв для рашаТВ. Ну, а якщо згадати зв’язки ВОС з путінськими “Йобіком” і Ле Пен, піар “Свободи” на фірташівському “Інтері”, гранати в наших хлопців під Радою, неприйняття Мінська-2, сьогоднішня риторика на ТБ, то пазли складаються самі собою”, – пише він.

В рядах регіоналів цю інформацію особливо не приховували. Виступ голови Тернопільської обласної організації Партії регіонів Ореста Муца на сесії обласної ради. Регіонал задається питанням, звідки у партії, яка так завзято виступає проти влади Януковича і повинна б знаходитися в опалі, таке фінансування?

Депатут облради і голова місцевої ПР сам дає відповідь на це питання, розповідаючи про свій візит в київський штаб Януковича: “2007 рік: я йду в партійний штаб отримувати гроші для виборчої кампанії. А за мною в черзі стоїть їхній лідер, Тягнибок! Так хто ж їх фінансував?” – запитує Муц. Але його виступ преравали тупотом ніг, а потім і зовсім вимкнули мікрофон. Нагадаємо, лідер всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок під час проведення передвиборчої агітації у Конотопі на Сумщині зупинився у готелі та замовив собі у номер повій.

Источник: https://informator.news/u-ssha-dovely-shcho-tiahnybok-pratsiuvav-na-yanukovycha-i-moskvu/

MIXADV

цікаве