Нитка обірвалася: у Константинополі увірвався терпець через саботаж Москви

«Чия система витримає, той і переможе»: що стоїть за останніми обстрілами росією енергетичної інфраструктури України

28/03/2024 AA 0

Про це йдеться у статті видання novayagazeta.eu. “… Багато разів я тоді намагалася, використовуючи всі службові та особисті зв’язки, написати про українських енергетиків, які під обстрілом […]

Терпіння Константинополя лопнуло ще до рішення про томос, війна почалася після саботажу Москвою Всеправославного Собору

Про це у своєму блозі пише Тарас Чорновіл – інформує Politeka

“Росіяни були хрещені заїжджими дружинниками і священиками з Києва. Вони навіть не спробували перейнятися суттю християнства, але захотілося своєї митрополії, а потім статусу першості над реальною Церквою-матір’ю, якою була Київська, а потім і патріарших титулів. І все їм давали. Чи не просто так, а за шкурки соболині. Росіяни навіть турків-мусульман підкуповували, щоб ті витіснили з Вселенської патріархії все, що московитам захотілося”, – зазначив експерт.

Він зазначає, що і далі весь цивілізований світ плазував б перед Москвою, але видно в Кремлі заходи не знають.

“Захотілося Путіну, щоб його людина, глава РПЦ став вищою владою в православному світі, а Патріарх Вселенський Москві прислужував. Продемонстрували це не раз, і не два, і не три. Але після саботажу проти Всеправославного Собору ниточка-таки обірвалося”, – додав Чорновол.

За його словами, шлях назад до розбитого корита, тобто до свого суздальського-Мокшанська болоту, без гідності і поваги, на жаль, не такий швидкий, як у пророчою казці Ганнібала-Пушкіна, але, як казав колись один з лідерів росіян : «Вірною дорогою йдете, товариші!».

Раніше екзархи Вселенського патріарха Варфоломія у Києві прокоментували мету своєї місії в Україні. Під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком у Києві, архієпископ Даниїл Памфілійський і єпископ Іларіон Едмонтонський заявили, що приїхали до України, щоб продовжити працю над вже вирішеним питанням.

“Ми приїхали з надзвичайною місією для того, щоб продовжити працю над вже вирішеним питанням, що початок процесу надання автокефалії українській церкві вже в розпочався. Ми є на фінішній прямій, яка буде йти до фінішної лінії“, – заявив архієпископ Даниїл.

MIXADV

цікаве