Держдеп США зазнав хакерської атаки – ЗМІ

Державний департамент Сполучених Штатів у вересні був атакований невідомою групою хакерів.

Про це повідомляє видання Politico із посиланням на джерела в Держдепі.

Наголошується, що витоку секретної інформації не сталося.

“Держдеп нещодавно зазнав втручання у несекретну систему електронного листування. Викрита хакерами інформація була чутливою, але несекретною. Активність, яка викликала занепокоєння, вплинула на менше ніж 1% поштових скриньок співробітників”, – йдеться у статті.

За даними ЗМІ, атака сталася 7 вересня. Після інциденту Держдеп скликав робочу групу для вивчення причин і наслідків проникнення в систему та для запобігання подібних атак у майбутньому.

Раніше стало відомо, що у США планують витратити 380 мільйонів доларів на безпеку виборів у Конгрес.

На початку серпня сенатор США Білл Нельон заявив, що російські хакери проникли в деякі виборчі бази Флориди і можуть видалити зареєстрованих виборців напередодні виборів, якщо системи не будуть належним чином захищені.

Як повідомлялося, ЦРУ очікує втручання Росії на майбутніх виборах у США.

У кінці липня у соцмережі Facebook розповіли, що викрили нову скоординовану кампанію політичного впливу, щоб ввести користувачів в оману та організувати мітинги напередодні виборів Конгресу США в листопаді цього року.

У листопаді 2018 року у США переобиратимуть нижню палату Конгресу США – Палату представників, а також третину складу Сенату. Крім того, переобиратимуться 39 губернаторів штатів та територій, а в низці штатів відбудуться інші місцеві вибори.

MIXADV

цікаве