“Червона рута” вибрала найкращих

Бугогардівське козацтво

28/03/2024 AA 0

Чорним шляхом З давніх-давен Середнє Подніпров’я стало вузлом усіх доріг. Безмежні степові гони сприяли становленню вільного, непокірного характеру тих, хто тут проживав. Хай то будуть […]

Минулої суботи, 8 вересня, відбувся обласний відбірковий конкурс XVI всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута». Взяли участь понад 50 конкурсантів у 4 номінаціях: популярна музика, рок, акустична (акторська пісня), альтернативні стилі та український автентичний фольклор. Виконавці готували на розсуд журі по три пісні. Які, за цьогорічними вимогами, мали виконуватися лише українською. Усі англо, франсо, німо, руссо твори мали виконуватися у перекладі. А спів виконавців, що не дотримувалися цієї вимоги, зупинявся.
За часом конкурс тривав понад 12 годин з невеликими технічними перервами. Хочеться відмітити, що цього року багато конкурсантів по-серйозному віднеслися до його підготовки і «справлялися з завданнями», за образним висловом виконавчого директора Мирослава Мельника, немов керуючи мерседесом. Вони підбирали до вже знайомих пісень нове сучасне аранжування, виконуючи їх на достатньому технічному і музичному рівнях. А були й такі, для яких виявилося складним повторити за ведучим кілька послідовних нот. Виконувалися як народні, так і авторські пісні. Понад три рази виконувалася пісні «Добрий ранок, Україно», Квітки Ціхес, Вів’єни Морт, Іларії, Івасюка, Скрябіна. Отже, переможцями відбіркового конкурсу стали Вадим Марченко (поп-музика), гурт «Імпреза», вокальний квартет «Магія» (акустична музика), рок-гурти «The sound age», гурт «Десь чули».
А у власне моїх пріоритетах був виступ дванадцятирічної Маріам Беладзе із Запоріжжя (до речі, підтримувати її приїхала вся її сім’я). Батько розповів, що їхня родина – належить до ассирійців. Ще його батьки переїхали в Україну. Маріам своє вміння співати успадкувала від бабусі. Дівчина учасниця багатьох пісенних конкурсів і фестивалів. І звичайно, хоче своє життя пов’язати зі співом та виконавською діяльністю. Журі зарахувало виступ дівчини до кола резервістів. Крім маленької мешканки Запоріжжя і її земляків, також конкурсі взяли участь виконавці із Сум і Одеси.

MIXADV

цікаве